• Om oss

Om oss

Historia

På Bengtsgårdens Kennel föder vi upp hundar av raserna Coton de Tulear och Malteser. Hela kenneln är en familj vilket innebär att varje hund är en viktig familjemedlem. Hundarna lever nära oss i vardagen och deltar i alla dagliga aktiviteter.

Jag, Laila, har delat mitt liv med hundar ända sedan 7 års ålder. Det började med den tillgivna Schäfern Pucki som jag delade min barndom med. Därefter följde många underbara hundar av olika raser. Jag har bland annat haft Beagles, Jämthundar, Labradorer och Sankt Bernhardshundar. Sedan 12 år tillbaka har familjens stora intresse dock varit Coton de Tulears, och senare även Maltesers.

Min man, Bengt växte också upp med hundar men då framförallt med Yorkshireterriers. Detta då hans mor hade en uppfödning av bland annat den rasen.

Idag delar jag och min man på sysslorna som rör våra älskade hundar :-)

Så här bor vi

Kenneln befinner sig på landet i en liten by vid namn Björketorp, som ligger mitt emellan Borås och Varberg, söder om Göteborg.

Vi bor i ett gammalt 1800-tals hus med massor av rum och plats för de små liven! För oss är det viktigt att hundarna har stor yta att röra sig på, både inomhus och utomhus. Därför ser vi till att de, under dagarna, kan röra sig fritt i huset, samt att de har tillgång till en stor hundhage på baksidan!